Opnieuw Terex-Fuchs met pylon geleverd aan Van Dalen Metaalr

Plaats hier al het nieuws over Terex machines

Moderator: Bart

Advertentie post before
Gebruikersavatar
Peter Voolstra
Starter
Berichten: 105
Lid geworden op: ma 4 jan, 2010 10:47

Opnieuw Terex-Fuchs met pylon geleverd aan Van Dalen Metaalr

Bericht door Peter Voolstra »

Nadat er vorig jaar al twee Terex-Fuchs MHL360D’s met pylon en een Terex-Fuchs MHL365D met een 1400mm hoge pylon werden geleverd aan Van Dalen Moerdijk is via de vestiging in Vianen van Benelux importeur Van der Spek een vierde nieuwe Terex-Fuchs met pylon geleverd die is gebouwd door het Application Center van Terex-Fuchs in Bad-Schönborn.

Ditmaal is er een Terex-Fuchs MHL350D met pylon geleverd voor de vesteging in Geel (B) die voorzien is van een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel waardoor een maximaal bereik van 16 meter ontstaat.

De ruim 39 ton zware Terex-Fuchs MHL350D is voorzien van een 800mm hoge pylon waardoor de bovenbouw van de machine in zijn geheel op een hoger niveau wordt gezet. De machinist krijgt hierdoor een zichthoogte van bijna 6.40 meter met de standaard hydraulisch verstelbare cabine en krijgt hierdoor een nog beter zicht in shredders,scharen,vrachtwagen of schepen die hij moet beladen of lossen.

Deze overslagmachine is door het application center bij Terex Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds enkele jaren buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekend dat deze afdeling machines van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant zorgt. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

Bij Van Dalen in Geel (B) zal de MHL350D met pylon o.a. ingezet worden bij de nieuwe Metso schaar die pas in gebruik genomen is. Voor het goed beladen hiervan was de extra verhoging zeer belangrijk. Niet alleen heeft de machinist een betere kijkpositie ook de gehele laadarm is door deze pylon hoger geplaatst waardoor deze gemakkelijker boven in de schaar kan laden. Dit voordeel van de hogere plaatsing komt ook zeer tot zijn recht bij het laden- en lossen van schepen met hogere zijwanden.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 7,2 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148Kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 te Hendrik Ido Ambacht. Begonnen in het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden die er toe hebben geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties welke in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven zijn gelegen.

Inmiddels beschikt men in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 pers installaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld een jaarproductie van anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet en regelgeving, blijven ze investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van hun leveranciers en afnemers. Met al onze mogelijkheden bieden ze de klanten maatwerkoplossingen tegen marktconforme tariefstellingen en opbrengsten.

De machine kan zonder het demonteren van de pylon via special transport in één deel worden getransporteerd.
Bijlagen
MHL350D Pylon
MHL350D Pylon
IMG_0918 (Medium) (Small).JPG (60.98 KiB) 3842 keer bekeken

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsberichten”