G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800

Plaats hier al het nieuws over Terex machines

Moderator: Bart

Plaats reactie
Advertentie post before
Gebruikersavatar
Peter Voolstra
Starter
Berichten: 105
Lid geworden op: ma 4 jan, 2010 10:47

G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800

Bericht door Peter Voolstra »

Via Marijs recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen is er een nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas.

Om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van hun klanten is er in een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geïnvesteerd. De Powerscreen vult het bij G.M. Damsteegt al aanwezige programma van recyclingmachines als trommelzeven en shredders aan.

Door de investering in de Powerscreen kan er nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte,kleverige en in elkaar hakende producten te zeven.

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden

G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekende van elkaar, eerder werden er al Bell dumpers en Hyundai graafmachines geleverd.
Bijlagen
Powerscreen Warrior 1800
Powerscreen Warrior 1800
schudzeef (Small).jpg (52.49 KiB) 3671 keer bekeken

Gebruikersavatar
D-190
Forumlid
Berichten: 2166
Lid geworden op: za 10 dec, 2005 21:27
Locatie: Heemskerk

Re: G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 180

Bericht door D-190 »

Nu is mijn vraag: hoeveel ton kan de machine per uur doen?

Gebruikersavatar
Remko
Forumlid
Berichten: 7774
Lid geworden op: zo 17 okt, 2004 14:27
Locatie: Houten

Re: G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 180

Bericht door Remko »

D-190 schreef:Nu is mijn vraag: hoeveel ton kan de machine per uur doen?
Volgens de brochure tot 500 ton per uur.

http://www.powerscreen.co.uk/fdl/fs/doc ... r-1800.pdf

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsberichten”