Terex-Fuchs MHL335D Metaal Recylcing Utrecht

Plaats hier al het nieuws over Terex machines

Moderator: Bart

Plaats reactie
Advertentie post before
Gebruikersavatar
Peter Voolstra
Starter
Berichten: 105
Lid geworden op: ma 4 jan, 2010 10:47

Terex-Fuchs MHL335D Metaal Recylcing Utrecht

Bericht door Peter Voolstra »

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Terex-Fuchs MHL335D afgeleverd in Utrecht bij Metaal Recycling Utrecht.

Metaal Recycling Utrecht B.V. is onderdeel van de van Doorn Recycling groep in Utrecht, hier draait al sinds enkele jaren een ook door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai laadschop. De goede ervaringen en onderling contacten die hiermee zijn opgedaan met elkaar hebben er toe geleid dat de van Doorn recycling groep nu voor Metaal Reycling Utrecht een nieuwe Terex-Fuchs heeft gekocht.

Metaal Recycling Utrecht B.V. is sinds 1974 actief met het inzamelen van oud ijzer. In de loop der jaren ze uitgegroeid tot een dienstverlenend bedrijf op het gebied van inzamelen, sorteren en afvoeren van oud ijzer en metalen. Het ingezamelde oud ijzer en metalen wordt gesorteerd naar diverse kwaliteiten en dient als grondstof voor de nationale en internationale metaalindustrie. De kwaliteit wordt gewaarborgd met de nieuwste precisie analyse apparatuur, waardoor ze zowel leverancier als afnemer zekerheid kunnen bieden over de samenstelling van de soort.

De 23-tons Fuchs met een bereik van wel 12 meter is uitgerust met een 6,5m giek en een 5,4m lange lepelsteel en voorzien van een Kinshofer 550 liter poliepgrijper.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met sterk verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Op de foto is de trotste machinist Gerrit Kruize voor het eerst aan het werk met de nieuwe Terex-Fuchs MHL335D
Bijlagen
14_010.jpg
14_010.jpg (66.36 KiB) 3475 keer bekeken

Gebruikersavatar
fabian 954
Forumlid
Berichten: 9065
Lid geworden op: zo 30 sep, 2007 11:16
Locatie: zwartsluis
Contacteer:

Re: Terex-Fuchs MHL335D Metaal Recylcing Utrecht

Bericht door fabian 954 »

nette machine peter zie je niet veel de 335 (Y)
het is pas crisis als het bier op is

Gebruikersavatar
Peter Voolstra
Starter
Berichten: 105
Lid geworden op: ma 4 jan, 2010 10:47

Re: Terex-Fuchs MHL335D Metaal Recylcing Utrecht

Bericht door Peter Voolstra »

Op korte termijn komt er nog een MHL335D, deze is verkocht aan Container Service Maasdriel en
komt in bedrijfkleur. Hij komt op de TKD te staan.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsberichten”