Geheel nieuw ontwikkelde Terex-Fuchs voor Hendrix-UTD

Plaats hier al het nieuws over Terex machines

Moderator: Bart

Gesloten
Advertentie post before
Gebruikersavatar
Bouwmachineforum.nl
Forumondersteuning
Berichten: 594
Lid geworden op: zo 11 dec, 2005 19:37
Locatie: Server
Contacteer:

Geheel nieuw ontwikkelde Terex-Fuchs voor Hendrix-UTD

Bericht door Bouwmachineforum.nl »

Geheel nieuw ontwikkelde Terex-Fuchs AHL850 geleverd aan Hendrix-UTD

Afgelopen week is er op de kade bij Hendrix-UTD in Deventer een nieuwe Terex-Fuchs AHL850 elektrische overslagmachines geplaatst door Van der Spek Vianen B.V.

Deze geheel nieuwe ontwikkelde Terex-Fuchs AHL850 is de eerst geleverde elektrisch aangedreven overslagmachine in zijn soort. De machine is door nauwe samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Terex-Fuchs ontwikkeld nadat er door Hendrix-UTD een wensenpakket was samengesteld.

Afbeelding

De AHL850 is door het Applicaton Center bij Terex-Fuchs ontwikkeld en gebouwd, het Application Center is bij Terex-Fuchs een afdeling waar sinds een jaar buiten de normale bekende typen overslagmachines op wensen van klanten kan worden ingegaan door het van begin tot eind machines te bouwen. Dat betekend dat deze afdeling machines van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine bij de klant zorgt. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

Een mooi voorbeeld van het kunnen ingaan op de wensen van de klant is de nu geleverd Terex-Fuchs AHL850 waarbij de “A” staat voor aufbau = opbouw en dat wil zeggen dat dit machines zijn die elektrisch zijn aangedreven en vast worden opgesteld.

Voor de AHL850 heeft de welbekende wielmobiele overslagmachine de Terex-Fuchs MHL350D als basis gediend. De bovenwagen van deze machine is in plaats van de Deutz dieselmotor voorzien van een elektromotor van 132kW die op zijn beurt de hydraulisch pompen aandrijft. Voor de aansturing van de machine is er een compleet PLC gestuurde besturing op de machine gebouwd af fabriek.

Afbeelding

De onderwagen is voorzien van ruim 3 ton ballast om voor een stabiele plaatsing te zorgen. Ook dit deel is grotendeels weer uit standaard componenten opgebouwd en voorzien van vaste stempelpoten die op de zelfde maat opstempelen als zijn mobiele variant.

Bij Hendrix-UTD is er gekozen voor een giek/steel configuratie die een overslagbereik heeft van ruim 15 meter. De grijper is geleverd door Kinshofer en is voorzien van verhoogde zijkanten en afdekkingen aan de bovenzijde om het verlies van materiaal tijdens het lossen te voorkomen.

Zoals standaard bij alle Terex-Fuchs machines is ook de AHL850 voorzien van een hydraulisch in hoogte verstelbare cabine,waardoor de machinist een goed zicht heeft over de schepen en de trechter waarin hij het stortgoed moet lossen.

Voor meer informatie : http://www.vanderspek.nl
Dit is een gezamelijk account voor het posten van officiële berichten. Team Bouwmachine FORUM.nl

Gesloten

Terug naar “Nieuwsberichten”