3de Terex-Fuchs MHL380D voor Hoondert

Plaats hier al het nieuws over Terex machines

Moderator: Bart

Advertentie post before
Gebruikersavatar
Peter Voolstra
Starter
Berichten: 105
Lid geworden op: ma 4 jan, 2010 10:47

3de Terex-Fuchs MHL380D voor Hoondert

Bericht door Peter Voolstra »

Nadat er begin juni en oktober 2012 al twee nieuwe in bedrijfskleur gespoten Terex-Fuchs MHL380D’s werden afgeleverd bij Hoondert in ’s-Heerenhoek werd er door Hoondert een derde Terex-Fuchs MHL380D besteld voor levering januari 2013

De zeer goede ervaringen met de eerder in 2012 afgeleverde machines, het nakomen van afspraken en de juist uitgevoerde opbouwwerkzaamheden in de werkplaats bij Van der Spek in Vianen heeft Hoondert doen besluiten wederom het vertrouwen uit te spreken in Van der Spek/Terex-Fuchs met de bestelling van deze derde machine op korte termijn.

Net als bij de in juni en oktober geleverde machines springt ook bij deze gelijk de in de bekende huisstijl van Hoondert gespoten cabine. Ook deze cabine is enkele weken voor levering van de machine naar Nederland gekomen waar de cabine gespoten is in de huisstijl van Hoondert.

De 70 tons zware overslagmachine is door de zwaar transport afdeling van Hoondert opgehaald bij Van der Spek Vianen en getransporteerd naar de Milieuterminal van Hoondert in Nieuwdorp (Vlissingen-Oost). Hiervoor is door Hoondert een combinatie ingezet van een Volvo FH16 5-assige zwaartransporttrekker waaraan een 5-assige Nooteboom pendel-X dieplader was gekoppeld met vlakke vloer. De begeleiding van het transport is uitgevoerd door de eigen transportbegeleiding van Hoondert.

Aldaar is de opbouw van de machine uitgevoerd in een goed samenspel tussen de technische dienst op locatie van Van der Spek Vianen en een eigen Tadano Faun telescoopkraan van Hoondert. De nieuwe Terex-Fuchs MHL380D kan zich net als zijn zustermachines zelf zonder problemen zich transporteren in het havengebied van Vlissingen.

In de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine geheel klaargemaakt en uitgevoerd volgens de klantwensen van Hoondert. Uiteraard is hij af fabriek besteld en geleverd met zoveel mogelijk standaard te leveren opties die na goed overleg tussen Van der Spek Vianen en Hoondert zijn samengesteld om de machine zo breed mogelijk inzet baar te maken en te laten voldoen aan de hoge eisen en inzetbaarheid die de Hoondert Groep aan hun materiaalvloot stelt. Alle drie de machines zijn identiek uitgevoerd zodat als nodig de machinisten onderling kunnen worden ingezet op de machines.

Ook is deze MHL380D is uitgevoerd met 22 meter overslagbereik waarmee hij de derde MHL380D is in Nederland die met deze giekconfiguratie is uitgevoerd. De bananengiek heeft een lengte van 11,35 meter en hieraan is een lepelsteel gemonteerd van 9,95 meter.

Om tijdens ochtend-,avond-, en nachtelijk uren verzekerd ze zijn van goede verlichting is de machine voorzien van Xenon verlichting op de cabine, giek en lepelsteel. Naast de standaard camera achter op de machine is hij op wens van Hoondert uitgevoerd met extra camera’s op de lepelsteel zodat de machinist zeer goed zicht heeft op het werk en de werkvloer rondom hem en er geen onverhoopte onveilige situatie kan ontstaan. Optioneel is de nieuwe MHL380D uitgevoerd met rijdsignalatie welke zowel akoestische- als lichtsignalen geeft als de machine verplaatst wordt.

Aangezien Hoondert de machines zeer breed zal gaan inzetten bij hun klanten zijn de cabines uitgevoerd met een overdrukinstallatie die zorg draagt dat de machinist te alle tijde schone lucht in de cabine krijgt aangevoerd en veilig kan werken. Hierdoor kan de machine ook zonder problemen worden ingezet bij overslag vele producten.

Op de machines zijn diverse communicatiesystemen opgebouwd waardoor er goed contact kan zijn tussen de machinist en de machines en/of mensen op zich heen. Als deze systemen zijn compleet inbouw in de cabine door Van der Spek Vianen zodat de machinist ze onder handbereik heeft.

Hoondert heeft vele werktuigen die aan de machine gemonteerd kunnen worden van poliepgrijpers, overslaggrijpers tot speciale klemmen die ze hebben ontwikkeld om werkzaamheden uit te voeren voor hun klanten. Hiervoor is de MHL380D uitgevoerd met speciale werktuigfilters die de olie filtert voordat hij van het aanbouwdeel weer terug gevoerd naar de machine. Hierdoor kan Hoondert de aanbouwdelen tussen de verschillende machines in het machinepark eenvoudig wisselen zonder risico te lopen dat er vervuilingen in het hydraulisch circuit van de kraan komen.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL380D is een Deutz Tier III motor met 273Kw verantwoordelijk.
Deze motor heeft zich de afgelopen jaren bewezen als zeer betrouwbaar, zuinig en duurzaam.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 7,30 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor extra goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.

Hoondert is van oorsprong een aannemings- en verhuurbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Vanuit deze brede ervaring en met behulp van een uitgebreid machinepark richten ze zich ook op andere werkgebieden. Op de stevige fundamenten van kennis en ervaring breiden ze zich voortdurend uit.

De Hoondert Groep omvat inmiddels de volgende bedrijven, stuk voor stuk werkend volgens de principes van betrouwbaarheid en flexibiliteit; Aannemings- en verhuurbedrijf J. Hoondert en zn BV, Hoondert Industriële Services BV, Martens cleaning bestaande uit : Martens Havenontvangstinstallatie BV, Transport Schepen en Reiniging BV en Martignoni Slop Disposal BV,Kamps BV enKatshaven BV

Elk van de bedrijven binnen de Hoondert Groep is specialist op het eigen vakgebied. En dankzij de intensieve samenwerking met de andere onderdelen binnen de groep kunnen zij grote en multidisciplinaire projecten efficiënt uitvoeren. Bovendien is het machinepark waar toe de drie Terex-Fuchs MHL380D’s behoren modern en zeer divers waardoor ze projecten geheel zelfvoorzienend uit kunnen voeren.

Voor de levering van deze drie Terex-Fuchs MHL380D overslagmachines waren Van der Spek Vianen en Hoondert geen onbekende van elkaar, in de afgelopen jaren werden al diverse breek-, zeef-, en wasinstallaties geleverd. Ook werden diverse malen met elkaar machines bij elkaar samengesteld voor het uitvoeren van speciale projecten bij Hoondert, hierbij bijvoorbeeld te denken aan door Hoondert speciaal samengestelde menginstallatie waarbij Van der Spek Vianen de menger en betonpomp leverde.
Bijlagen
Terex-Fuchs MHL380D
Terex-Fuchs MHL380D
IMG_2430 (Medium) (Small).JPG (93.99 KiB) 6500 keer bekeken

Plaats reactie

Terug naar “Nieuwsberichten”